Historisk arkiv

Godt utgangspunkt for å skape lønnsomhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag den norske standen på messen Grüne Woche i Berlin. - Vi har så gode råvarer til å utvikle attraktive reiselivsprodukter at det nesten er flaut hvis vi ikke kan greie å skape god lønnsomhet i reiselivsbedriftene, sier Brekk.

- God lønnsomhet er det som på sikt skaper stabilitet og utviklingskraft i reiselivsnæringen. Slik kan reiselivsnæringa på mange måter bli den ideelle distriktsnæring i samarbeid med landbruket, ei distriktsnæring som tar hele landet i bruk, sa Brekk i sin åpningstale i dag på Messe Berlin.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under åpningen av Norges stand Grüne Woche 2011

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under åpningen av Norges stand Grüne Woche 2011
Fra åpningen på Norges stand på Grüne Woche.

Gjestekokk Mikael Forselius, landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Tysklands landbruksminister Ilse Aigner og Berlins borgermester Klaus Wowereit
Gjestekokk Mikael Forselius, landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Tysklands landbruksminister Ilse Aigner og Berlins borgermester Klaus Wowereit. 

Tester ut markedet
Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et viktig bidrag i å teste og utvikle markedet for norske mat- og reiselivsprodukter gjennom en generell Norges-profilering og mer spesifikk produktmarkedsføring. - Det vi skal selge er opplevelser i rein natur, et kulturlandskap holdt i hevd, lokal mat og mattradisjoner, kulturminner og aktiviteter til lands og til vanns, sier Lars Peder Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Eskil Erlandskon under åpningen av Norges stand Grüne Woche 2011
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Sveriges landsbygdsminister Eskil Erlandskon under åpningen av Norges stand Grüne Woche 2011

Landbruk, mat og reiseliv
Internationale Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 400.000 besøkende, ca 1600 utstillere fra 60 land og rundt 4000 akkrediterte journalister. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen med blant annet Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere.

Oversikt over Norges stand på Grüne Woche 2011
Alle foto i artikkelen: Christian T. Jørgensen. Ved videre bruk av bildene kontakt fotograf: contact@eup-berlin.com.

Pressekontakt:
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise, +47 97 51 72 27.

Internationale Grüne Woche, 21.01. - 30.01.2011.

Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Den norske standen finner du i Halle 8.2.