Historisk arkiv

Grønne satsinger i Vestfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Ola T. Heggem har besøkt Vestfold fylke. – Det er en suksessfaktor for koblingen mellom reiseliv, mat og landbruk at man arbeider regionalt, på tvers av både faglige og administrative grenser, sier Heggem.

Oslofjordsamarbeid om grønt reiseliv
Statssekretær Ola T. Heggem besøkte nylig Vestfold fylke for å se på videreutviklingen av Oslofjordsamarbeidet. Utgangspunktet for besøket var Oslofjordsamarbeidets deltagelse på Internationale Grüne Woche i Berlin 2010.  Under rundreisen i Vestfold fylke fikk statssekretær Ola T. Heggem en presentasjon og orientering om Oslofjordsamarbeidet, et samarbeid mellom fylkeskommunene, fylkesmennene og reiselivsnæringen i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus.

- Vi har lenge arbeidet for å styrke koblingen mellom reiseliv, mat og landbruk, sier statssekretær Ola T. Heggem.

- Skal man lykkes med dette, er det en styrke å arbeide regionalt, på tvers av både faglige og administrative grenser. Vi har blant annet vektlagt dette sterkt i forbindelse med satsingen på Internationale Grüne Woche i Berlin. Vårt ønske er at samarbeidet som etableres gjennom deltagelsen i Berlin, skal få ringvirkninger i den forstand at man videreutvikler og styrke dette samarbeidet når man kommer hjem, sier Heggem.

Heggem fikk også en kort presentasjon av Vestfold som foregansfylke for økologisk grønnsaksproduksjon. Fylket har særlig lagt vekt på arbeid mot markedet og har blant annet fått til spennende resultater når det gjelder økologisk mat i offentlige institusjoner.

Høyt og lavt, og Opptur
Statssekretæren besøkte også Høyt og lavt og Opptur og fikk se grønt reiseliv og bruk av lokale råvarer/produkter i praksis.

- Det er alltid inspirerende å komme ut og se hvordan det arbeides praktisk ute i fylkene for å nå målene vi har for landbruket, sier Heggem.

Skoglaserprosjekt
Heggem fikk også en presentasjon av skoglaserprosjektet i Vestfold under besøket. - Det å ta i bruk høyteknologi i primærnæringen er spennende. Jeg er veldig imponert over hvor langt Vestfold har kommet  i arbeidet med å bruke laserteknologi i forbindelse med skogskjøtsel, sier Heggem. 

Statssekretær i Landbruks og matdepartementet Ola T. Heggem

– Det er en suksessfaktor for koblingen mellom reiseliv, mat og landbruk at man arbeider regionalt, på tvers av både faglige og administrative grenser, sier statssekretær Ola T. Heggem (Foto: Torbjørn Tandberg)