Historisk arkiv

Internasjonalt møte om dyreforsøk på husdyr

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Internasjonale eksperter møtes på Gardermoen 10. - 12. mai for å diskutere utfordringene knyttet til bruken av husdyr i forskningen. På dagsorden står blant annet internasjonale retningslinjer for bruk av husdyr, indikatorer for god dyrevelferd, smertebehandling og trening av forsøksdyr.

Internasjonale eksperter møtes på Gardermoen 10. - 12. mai for å diskutere utfordringene knyttet til bruken av husdyr i forskningen. På dagsorden står blant annet internasjonale retningslinjer for bruk av husdyr, indikatorer for god dyrevelferd, smertebehandling og trening av forsøksdyr.

Møtet som arrangeres av Norecopa vil gi en oppdatering på blant annet internasjonale retningslinjer for bruk av husdyr, indikatorer for god dyrevelferd,  smertebehandling, trening av forsøksdyr og miljøberikelse.

Norecopa er Norges plattform der alle interessepartene rundt dyreforsøk kan møtes med felles målsetning om å erstatte dyreforsøk med andre metoder, redusere antall dyreforsøk og forbedre forsøkene. Organisasjonen representerer forvaltningen, forskningsmiljøene, industrien og dyrevelferdsorganisasjonene.

     Kylling
Internasjonale eksperter møtes på Gardermoen 10. - 12. mai for å diskutere utfordringene knyttet til bruken av husdyr i forskningen. Foto: Norsk intitutt for landbrksøkonomis forskning (NILF)

Norecopa arrangerer internasjonale møter for å fremme enighet om hvordan ulike typer dyreforsøk kan erstattes eller forbedres. Tidligere møter har diskutert bruken av fisk og viltlevende dyr i forskningen.