Historisk arkiv

Møte i FNs komité for matsikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det årlige møtet i FNs komité for matsikkerhet (CFS) holdes i FAO, FNs organisasjon for landbruk og mat, i Roma fra 17. - 22. oktober. Årets møte er det andre etter at det i 2009 ble vedtatt å reformere komiteen. Målet er å gjøre CFS til den sentrale politiske plattformen i FN for matsikkerhet og ernæring.

I tillegg til medlemslandene og FNs organisasjoner på matsikkerhetsområdet deltar sivile samfunnsorganisasjoner, forskningsinstitusjoner, finansieringsinstitusjoner  og privat sektor. Blant viktige saker på dagsorden for årets møte er vedtak av frivillige retningslinjer for ansvarlig forvaltning av og rettigheter til land og marine ressurser.

- Norge vil bidra til at den reformerte komiteen for matsikkerhet styrker koordineringen av tiltak for matsikkerhet på globalt, regionalt og nasjonalt nivå, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Rapporten ”The State of Food Insecurity in the World 2011" er lagt fram i forkant av møtet. Rapporten er utarbeidet av FAO i samarbeid med IFAD – Det internasjonale fondet for landbruksutvikling og WFP – Verdens matvareprogram.  Rapporten viser at de høye og ustabile matvareprisene på verdensmarkedet vil vedvare med økt fare for mangel på mat og fattigdom.