Historisk arkiv

Nedgang i omsetningsavgiften på melk fra 1. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Satsen for omsetningsavgift på melk settes ned med 1 øre per liter til 6 øre per liter fra 1. juli. Samtidig settes maksimalsatsen for omsetningsavgift på korn og oljefrø i kornåret 2011/2012 til 5 øre per kg.

Årsaken til at omsetningsavgiften for melk går ned med 1 øre per liter er at fondet for omsetningsavgift på melk er høyt ved inngangen til 2011. Det endelige regnskapet for 2010 viste lavere reguleringskostnader og noe høyere inntekter enn budsjettert.

Maksimalsatsen for korn og oljefrø går også ned med 1 øre per kg til 5 øre per kg. Endelig sats blir fastsatt i august basert på avlings- og forbrukssituasjonen.

Omsetningsavgift
Omsetningsavgiften er en avgift som legges på produsentenes salgsproduksjon for å finansiere tiltak for å fremme omsetningen.
Omsetningsavgiften blir innbetalt av bøndene ved levering av produktene. Avgiften går inn i fondet for omsetningsavgift og blir brukt til finansiering av markedsregulering, faglige tiltak og opplysningsarbeid.

Nedgang i omsetningsavgiften på melk fra 1. juli.

Melk i glass

Satsen for omsetningsavgift på melk settes ned med 1 øre per liter til 6 øre per liter fra 1. juli. (Foto: Dag Røttereng, Samfoto)