Historisk arkiv

Norsk delegasjon på FAO-møte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Norge deltar denne uka på det trettende regulære møtet i FAOs Kommisjon for genetiske ressurser (CGRFA-13) i Roma. Norge står også som vert for et eget fagseminar.

FAO logo

Norge deltar denne uka på det trettende regulære møtet i FAOs Kommisjon for genetiske ressurser (CGRFA-13) i Roma. Norge står også som vert for et eget fagseminar.

Et hovedmål for møtet er at Kommisjonen skal ferdigstille en ny, oppdatert handlingsplan (Global Plan of Action) for plantegenetiske ressurser, klimaendringer og genetiske ressurser. Dette blir et viktig dokument for å sikre at jordbruket også i framtida har plantesorter og husdyr som tåler og yter godt under de klimatiske forhold som blir gjeldende.

FAOs kommisjon for genetiske ressurser for mat og landbruk er et mellomstatlig forum som møtes annet hvert år for å koordinere policy og sektoriell og tverrsektoriell innsats vedrørende bevaring og bærekraftig bruk av genetiske ressurser for mat og landbruk.

Kommisjonsmøtet vil bli ledet av Chair Javad Mozafari Hashjin (Iran) og seks regionale Vice-Chairs som ble valgt til Bureau av CGRFA-12. Her er Grethe Helene Evjen (Norge) medlem fra den europeiske regionen.

I forkant av kommisjonsmøtet arrangerte FAO et informasjonsseminar 16. juli om klimaendringer og genetiske ressurser for mat og landbruk.

Det vil bli avholdt et side-event under møtet arrangert av Norsk genressurssenter: Nordic perspectives on conservation and use of forest genetic resources.

Norges delegasjon:

Leder: Seniorrådgiver Grethe Helene Evjen, Landbruks- og matdepartementet

Medlemmer:
Seniorrådgiver Elisabeth Koren, Landbruks- og matdepartementet
Spesialrådgiver Tore Riise, Fiskeri- og kystdeparementet
Seniorrådgiver Casper Linnestad, Miljøverndepartementet
Direktør Nina Hovden Sæther, Norsk genressurssenter
Seniorforsker Tore Skrøppa, Norsk institutt for skog og landskap