Historisk arkiv

Ny humanitær plattform for matsikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

FAO - FNs organisasjon for landbruk og mat og WFP – World Food Program har nylig lansert en plattform som skal forbedre samordningen av ressurser og sikre tilgangen til mat ved humanitære kriser.

FAO - FNs organisasjon for landbruk og mat og WFP – World Food Program har nylig lansert en plattform som skal forbedre samordningen av ressurser  og sikre tilgangen til mat ved humanitære kriser.

Samarbeidet for bedre matvaresikkerhet ledes av de to organisasjonene FAO og WFP, som begge har sin base i Roma. Arbeidet styres av en liten global enhet som ledes av Graham Farmer. Organisasjonene Rødekors, Røde halvmåne og flere andre bidrar også til den globale støttegruppen.

Støtter nasjonale initiativ
Nasjonale matvaregrupper som samordner innsatsen for å sikre tilgangen til mat er allerede etablert i mer enn 25 land som er rammet av store naturkatastrofer, konflikter eller langvarige kriser. Den globale ruppen som nå er etablert skal gjennom et internasjonalt program støtte disse ulike nasjonale initiativene for bedre matsikkerhet.

Forsidefoto: Mikkel Østergaard, Samfoto.