Historisk arkiv

Ny og sterkere regionalt forankret matpolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

- Arbeidet som Rica gjør er et viktig redskap for å utvikle det gastronomiske særpreget som skal profilere norske bønder, lokalsamfunn og regioner, sier politisk rådgiver Ane Kismul. Hun innledet i dag på en workshop om lokalmatsatsingen til Rica Hotels.

- Arbeidet som Rica gjør er et viktig redskap for å utvikle det gastronomiske særpreget som skal profilere norske bønder, lokalsamfunn og regioner, sier politisk rådgiver Ane Kismul. Hun innledet i dag på en workshop om lokalmatsatsingen til Rica Hotels AS.

I sitt innlegg la Kismul videre vekt på at; - Folk vil ha mat med nærhetsgaranti. Vi vil at dette skal danne grunnlaget for en ny og sterkere regionalt forankret matpolitikk framover, hvor også reiselivet blir en viktig partner. Vår visjon er derfor å utvikle tydelige matregioner i Norge i størrelsesorden 5-8 matregioner.

Vi vil bl.a. bruke det nye Utviklingsprogrammet for matspesialiteter aktivt i denne sammenheng. Her blir det et eget lokalmatprogram. Jeg vil at det skal skjerpe og profesjonalisere matprodusentene i regionene, sa politisk rådgiver Ane Kismul i Landbruks- og matdepartementet.

      Politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul
Politisk rådgiver Ane Kismul innledet i dag på en workshop om lokalmatsatsingen til Rica Hotels AS. Foto: Torbjørn Tandberg.