Historisk arkiv

Økomat på Hovefestivalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal starter i dag. Festivalen markerer seg nå som en av landets største festivale og i år satser Hove på minst 15 prosent økologisk mat til festivalpublikummet.

Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal starter i dag. Festivalen markerer seg nå som en av landets største festivale og i år satser Hove på minst 15 prosent økologisk mat til festivalpublikummet. Økomat på festivaler er en del av Statens landbruksforvaltnings satsing på økologiske utviklingsprosjekter.

Hovefestivalen har i løpet av sine 5 år som festival jobbet strategisk med sin miljøprofil. Ved årets femårsjubileum, har Hovefestivalen lagt mer vekt på egen matprofil og kontraktsfestet med alle mataktører at 15 prosent av maten som omsettes under festivalen skal være økologisk.

Viktig for lokale produsenter
Oikos er inne og gir råd til mange festivaler og store arrangementer om hvordan de kan lage både et spennende og et praktisk gjennomførbart opplegg med økologisk matservering.

- Særlig kan vi med vår erfaring vise til hvordan arrangørene kan komme i havn med menyer og innkjøp av varer, og gi tips til hvordan de kan fronte både lokal og økologisk mat. Videre bistår vi produsenter og selskaper som vil selge sine produkter inn til festivalene. Dette er en viktig inntektskilde for mange, sier prosjektleder Marte von Krogh i Oikos.

Oikos-ansatte er med på om lag 15 festivaler gjennom sommeren, hvor de sprer informasjon om økologisk mat og hvordan besøkende lettere kan finne fram til økologiske spisesteder, utsalg og gårdsbutikker etter festivalene.

Senen på Hovefestivalen

Hovedscenen på Hovefestivalen (Foto: Hovefestivalen.no)