Historisk arkiv

Økt biogassproduksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Hva må til for å utløse potensialet for biogass i Norge? Statens landbruksforvaltning og Bioforsk inviterer til et dagsseminar om biogass tirsdag 29. mars.

Hva må til for å utløse potensialet for biogass i Norge? Statens landbruksforvaltning og Bioforsk inviterer til et dagsseminar om biogass tirsdag 29. mars. Her får du den nyeste forskningen på biogass og flere prosjekter vil dele sin kunnskap og erfaringer.

Norsk senter for bioenergiforskning, Bioforsk og Høgskolen i Telemark er blant forskningsmiljøene som skal informere om sine aktiviteter. Bondelaget vil ha et innlegg om sin satsing og strategi på biogass. I tillegg vil flere av prosjektene som er støttet av klimaprogrammet presenteres. Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning vil blant annet presentere sin nylig avsluttede studie om virkemidler, rammebetingelser og økonomi i biogassproduksjon.

30 millioner til forskning på biogass
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk satte av 30 millioner kroner til forskning på biogassområdet for treårsperioden 2010-2012. Bakgrunnen for satsingen er at Stortinget mener 30 prosent av husdyrgjødsla i Norge innen 2020 bør benyttes til biogassproduksjon.

- Oppfølging av denne ambisjonen er det viktigste enkelttiltaket i Klimameldingen for landbruket, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Seminaret arrangeres i Oslo og er åpent for alle.

Ku på utmarksbeite. Foto. tore Wuttudal, samfoto.