Historisk arkiv

Reinpramming høsten 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reintransporten med landgangsfartøy i høst starter i dag. Om lag 10.000 rein skal over fra øyene i Finnmark og Nord-Troms til fastlandet i høst. Rindriftsforvaltningen administrerer transporten med midler over Reindriftens utviklingsfond/Reindriftsavtalen.

Seilingen starter fra Silda 26. september klokken 10.00. Reinen blir fraktet til Jøkelfjord, der den kommer på land klokken 15.00 samme dag. Båten fortsetter til Stjernøya der den henter en flokk som skal i land på Kvenvik. Slik fortsetter det i en hektisk periode, båten går i skytteltrafikk døgnet rundt frem til 1. oktober. Da vil båten være ferdig med flokken fra Seiland. Så blir det en pause i noen dager. 6. oktober er det pramming igjen, denne gangen fra Hasfjorden på Sørøya til Skillefjordnes. - Årets pramming vil være over 16. oktober dersom været tillater det, sier Tormod Birkely som er koordinator for reinpramming i Nord-Troms og Finnmark.

Reindriftsforvaltningen administrerer
Det er siden 1970 brukt landgangsfartøy (pram) til å frakte reinsdyr både vår og høst til og fra øyene og ytterdistriktene i Nord-Troms og Finnmark. Tidligere var det Forsvaret som eide fartøyet og utførte transporten i samarbeid med Reindriftsforvaltningen. Reindriftsforvaltningen har avtale med Seaworks AS om transport av rein i 2 år. Reindriftsforvaltningen administrerer transporten med midler over Reindriftens utviklingsfond/Reindriftsavtalen.

Pramming av rein 

Reintransporten med landgangsfartøy i høst starter i dag. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)