Historisk arkiv

Samarbeid om landbruksutdanning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Høgskolen i Hedmark, Universitetet for miljø- og biovitenskap og Høgskolen i Nord-Trøndelag har startet prosjektet "Rett landbruksutdanning" som skal få flere til å velge landbruksutdanning.

Høgskolen i Hedmark (HH), Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) og Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) har startet prosjektet "Rett landbruksutdanning". Målet er å få fler til å velge landbruksutdanning.

- Dette tiltaket kan bidra til å styrke rekrutteringen til høyere landbruksfaglig utdanning, sier statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet.

Det første synlige resultatet av prosjektet er en felles nettside.

Nettsiden er et samarbeid for å markedsføre studietilbudene innen landbruk og mat, og gir raskt og enkelt oversikt over aktuelle studietilbud ved de tre utdanningsinstitusjonene.

- Et slikt nettsted gjør informasjon om relevante studietilbud lettere tilgjengelig for potensielle søkere. Målet bør være at alle utdanningsinstitusjoner som tilbyr høyere landbruksfaglig utdanning blir synlige på dette felles nettstedet, sier Heggem.

Gjennom prosjektet "Rett landbruksutdanning" vil institusjonene også utvikle fremtidsrettede studietilbud som er tilpasset landbruksnæringas behov og ungdommens interesser. HiNT, UMB og HH ønsker å gjøre dette viktige arbeidet sammen. 

Prosjektet "Rett landbruksutdanning" startet i oktober 2010 og vil gå ut året 2014.

Forsidebilde: Traktor på åker. Foto: Svein Gronvold, Samfoto.