Historisk arkiv

Sikrer kålrotstappa til jul

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Snart inntar tusenvis av nordmenn pinnekjøtt med kålrotstappe på julaften. Forskerne jobber på spreng for å holde norsk kålrotproduksjon oppe.

Snart inntar tusenvis av nordmenn pinnekjøtt med kålrotstappe på julaften. Forskerne jobber på spreng for å holde norsk kålrotproduksjon oppe.

                                                                                                                                           Pinnekjøtt uten kålrotstappe? For mange en umulig tanke. I fjor valgte hele 35 prosent av oss sauens ribbesider som julas hovedmåltid. Mer pinnekjøtt betyr også økt behov for kålrot, hovedingrediensen i den obligatoriske kålrotstappa.

Gammel nyttevekst
Kålrota er en gammel nyttevekst som har vært bruk i tradisjonelle matretter til alle tider. Det såkalte ”kålrotprosjektet” eies av Norsk Landbruksrådgivning Rogaland, og finansieres av Matprogrammet i Norges forskningsråd og kålrotprodusentene i Norge.

Om Matprogrammet
Matprogrammet har ansvar for nærings- og forvaltningsrettet forskning i hele verdikjeden fra forbruker til primærproduksjon for landbruksbasert matproduksjon og sjømat.

Pinnekjøtt med kålrotstappe

Vestlendingenes juleribbe er i ferd med å spre seg over hele landet. Årsaken til det er at gamle konserveringsmetoder gjør smaken helt unik. (Foto: Matprat.no)