Historisk arkiv

Smak av Trøndelag på Grüne Woche

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

På åpningsdagen av Norges stand på Grüne Woche er det smaken av Trøndelag som preger menyen, og i kjøkkenet er det Mikal Forselius som er dagens gjestekokk. Elg, rein og spekemat av vilt er blant produktene fra Trøndelag som presenteres i Berlin.

Utstillere som deltar aktivt på Trøndelagsstanden under årets Grüne Woche er;
Rørosmat BA, Røros Hotell, Romstad Gård, Klostergården på Tautra, Frosta kommune, Innherred reiseliv, Visit Trondheim, HM marketing, Stjørdal Næringsforum, Selbu Næringsforum, Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS. I tilegg blir produsenter og produsentmiljøer fra Trøndelag  presentert med produkter knyttet opp mot utvalgte reiseruter.

Smak på Trøndelag
Regionstanden ”Smak på Trøndelag” har som mål å synliggjøre Trøndelag som en sterk, attraktiv og spennende mat- og opplevelsesregion. Tre konkrete reiseruter kobles opp mot matopplevelser og lokale produkter.

Kunst - og matopplevelser - en reise i norgeshistorien Trondheims Lufthavn Værnes og nordover i fylket. Her tilbys smaken av lokalt øl  og et innblikk i historien rundt Munkeby Kloster. 

En historisk aquavit - en reise fra Trondheim til Steinvikholmen, klostergården på Tautra, Stiklestad og Inderøy før man returnerer til Trondheim igjen. 

Rute 705 gir deg en uforglemmelig natur og kulturopplevelse. Som bilturist får man oppleve dalføret fra Røros, gjennom Tydal og Selbu frem til Stjørdal spekket aktiviteter for både små og store.

Kjøkkenet på Norges stand
Kokkene på Norges stand, i midten dagens gjestekokk Micael Forselius. Foto: Christian T. Jørgensen. Ved videre bruk av bildet kontakt fotograf: contact@eup-berlin.com.

Landbruk, mat og reiseliv
Internationale Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 400.000 besøkende, ca 1600 utstillere fra 60 land og rundt 4000 akkrediterte journalister. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen med blant annet Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere.  

Pressekontakt:
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise, +47 97 51 72 27.

Internationale Grüne Woche, 21.01. - 30.01.2011.

Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Den norske standen finner du i Halle 8.2.