Historisk arkiv

6.000 6.klassinger er med i TreomTre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Rundt 6.000 6.klassinger har så langt meldt seg på Skogselskapets skolekonkurranse Tre om tre der de gjennom tre bilder og tre tekster skal fortelle hva skogen betyr for dem.

Rundt 6.000 6.klassinger har så langt meldt seg på Skogselskapets skolekonkurranse Tre om tre der de gjennom tre bilder og tre tekster skal fortelle hva skogen betyr for dem. Nå gleder både juryleder Kåre Magnus Bergh og Skogselskapet seg til at oppgavene skal begynne å komme.

120 skoler landet rundt er påmeldt med om lag 6.000 elever. Det er mange, men likevel er det under 10 prosent av alle landets 6.klassinger. Skogselskapets oversikt over påmeldte skoler viser overraskende nok at det er særlig i de tradisjonelle skogfylkene på Østlandet og i Trøndelag at deltakelsen er lav.  For å få flere til å melde seg på konkurransen har Landbruks- og matdepartementet bestemt at hver påmeldte skole får gratis tilsendt klassesett av brosjyren ”Det kommer fra skog”. I tillegg lokkes det med flotte premier til vinnerne.

Skoleskogdag
I tillegg til selve konkurransen er det tilrettelagt et undervisningsopplegg rundt Tre om tre. På hjemmesiden www.treomtre.no ligger undervisningsmateriell og annet som trengs av informasjon i forbindelse med gjennomføringen av en skoleskogdag. Skoleskogdagen kan danne rammen for foto- og tekstkonkurransen. Kort sagt skal Tre om tre gi fortellerglede gjennom tekst og bilder og kunnskap gjennom undervisning. Resultatet gir oss svar på hva skogen betyr for våre 6.klassinger.

Bruke og forstå skog og natur
Hovedmålet med konkurransen er å motivere barn og unge til å bruke skogen og til å forstå skog og natur. Selv om FNs internasjonale skogår går mot slutten, er det ikke mindre viktig å sepå skogens muligheter. Tre om tre avsluttes 10.juni 2012, det er rikelig med tid til å melde seg på. Skogselskapet sender ut nye invitasjoner til landets skoler i begynnelsen av januar.