Historisk arkiv

Buttedahl på nytt jakt- og fiskesenter i Flå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl deltok i dag på åpningen av det nye jakt- og fiskesenteret i Flå. - Målet må være mer kunnskapsrike jegere og fiskere, økt interesse for jakt, fiske og friluftsliv. Jeg er helt sikker på at dere her har skapt en ny kilde til inspirasjon for mange, sier Buttedahl.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl deltok i dag på åpningen av det nye jakt- og fiskesenteret i Flå. - Målet må være mer kunnskapsrike jegere og fiskere, økt interesse for jakt, fiske og friluftsliv. Jeg er helt sikker på at dere her har skapt en ny kilde til inspirasjon for mange, sier Buttedahl.

Jakt- og Fiskesenteret på Flå i Hallingdal. Er Norsk Jeger- og fiskerforbunds nye storsatsing på et kompetansesenter for jegere, sportsfiskere, hundefolk og andre friluftsinteresserte.

Jakt, fiske og friluftsliv
Skog- og utmarksarealene spiller en viktig rolle for befolkningen som arena for friluftsliv og rekreasjon. Befolkningens bruk og tilgang til skog og utmark bidrar til god folkehelse og gir forståelse for og kunnskap om landbruk og naturforvaltning.

Skog og utmark er et glimrende utgangspunkt for helse, rekreasjon og rehabilitering. Utvikling av tjenesteproduksjon med basis i skog- og utmark gir grunnlag for verdiskaping, knyttet til for eksempel jakt, fiske, og andre friluftslivsaktiviteter, reiseliv og helse- og omsorgstjenester. Dette er også en del av Landbruks- og matdepartementets strategi for næringsutvikling; Ta landet i bruk på området reiseliv og opplevelsesproduksjon, og satsingen ”Inn på tunet”.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl åpnet i dag det nye jakt- og fiskesenteret i Flå. (Foto: Torbjørn Tandberg)