Historisk arkiv

Matprisene faller noe

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Verdens matpriser, basert på FNs landbruks- og matorganisasjons (FAO) matprisindeks, falt tre punkter eller 1,4 prosent fra mars til april. Samtidig ser det ut til at prisene har stabilisert seg på et relativt høyt på 214 punkter.

Verdens matpriser, basert på FNs landbruks- og matorganisasjons (FAO)  matprisindeks, falt tre punkter eller 1,4 prosent fra mars til april. Samtidig ser det ut til at prisene har stabilisert seg på et relativt høyt på 214 punkter. 

Nedgangen er den første etter tre måneder med stigende priser. Til tross for at matprisindeksen har falt markant fra sitt rekordnivå på 235 punkter i april 2011, så ligger den langt over indeksnivået på under 200 punkter før matkrisen i 2008. 

FAOs matprisindeks publiseres i siste FAO Food Outlook, som er en global markedsanalyse og som kommer ut to ganger i året. Utsiktene for siste halvdel av dette året og neste indikerer økt tilgang og fortsatt sterk etterspørsel etter matvarer. Dermed kommer regningen for verdens matimport for 2012 til å falle til 1240 milliarder dollar, som er en liten reduksjon fra fjorårets rekordnotering på 1290 milliarder dollar.

Grønnsakhandler

Verdens matpriser, basert på FNs landbruks- og matorganisasjons (FAO) matprisindeks, falt tre punkter eller 1,4 prosent fra mars til april. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)