Historisk arkiv

Mer økologisk i Nordland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Fylkesmannen i Nordland inviterer til seminar 22. mai for virksomheter som ønsker å servere økologisk mat. Fylkesmannen ønsker økt bruk av økologisk mat i fylket og vil rette oppmerksomheten på mulighetene i offentlige virksomheter.

Virksomheter som ønsker å servere økologisk mat fra sin kantine eller sitt storkjøkken, eller bruke det på sine arrangementer, kan få råd om hvordan man kan gå fram for å lykkes på inspirasjonsseminar på Statens hus i Bodø 22. mai.

I Meld. St. 9 Landbruks- og matpolitikken understrekes det blant annet at ” .. Erfaringer fra det økologiske jordbruket kan overføres til norsk konvensjonelt jordbruk, og derigjennom bidra til at det norske jordbruket blir mer miljøvennlig. Regjeringen mener at økologisk landbruk har en spydspissfunksjon som kan bidra til å fremme et mer miljøvennlig jordbruk generelt.

Økologisk produksjon i Norge er også viktig for å sikre et produktmangfold for forbrukerne. Forbrukere oppgir ulike årsaker for å velge økologiske produkter, bl.a. ønske om å ivareta miljø og dyrevelferd.”.

Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2020 skal være økologisk.

Tomat

Fylkesmannen i Nordland inviterer til seminar 22. mai for virksomheter som ønsker å servere økologisk mat.(Foto: matprat.no)