Historisk arkiv

Landbruksministertoppmøte i Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks-og matminister Lars Peder Brekk deltok i går på et ministertoppmøte i Berlin, som den tyske landbruksministeren Ilse Aigner inviterte til og hvor temaet var "Food Security through Sustainable Growth – Farming with Limited Resources".

64 nasjoner var representert på toppmøtet som i år ble arrangert for 4. gang i tilknytning til landbruks- og matmessen Grüne Woche i Berlin.

- Framtidig vekst og utvikling avhenger av vår evne til beskytte og bruke naturressursene, som er basis for vår eksistens, på en bærekraftig måte.

Hvis landbruket skal fø 9 milliarder mennesker i 2050, må de begrensede ressursene bli utnyttet på en bedre måte, sa Lars Peder Brekk i sitt innlegg på toppmøtet.

Brekk understreket og at; - Alle land har rett til og en plikt til å bruke naturressursene på en bærekraftig måte for matproduksjon. For Norges del betyr det å følge opp en landbrukspolitikk som sørger for at det er matproduksjon i hele landet.  Å bevare og beskytte landbruksjorda, og unngå nedbygging har høy prioritet. 

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk på ministertoppmøte i Berlin

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk på ministertoppmøte i Berlin (Foto: Landbruks- og matdepartementet)