Historisk arkiv

Norsk tre og arkitektur løftet frem i Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Godt over 100 norske og tyske gjester deltok i dag på et seminar om tre og arkitektur i Berlin. – Vi har lange tradisjoner for å bygge i tre i Norge, og det er viktig at vi holder kunnskapene ved like og tar dem i bruk i ny byggevirksomhet, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Godt over 100 norske og tyske gjester deltok i dag på et seminar om tre og arkitektur i Berlin.  – Vi har lange tradisjoner for å bygge i tre i Norge, og det er viktig at vi holder kunnskapene ved like og tar dem i bruk i ny byggevirksomhet, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Landbruks- og matdepartementet har i samarbeid med Innovasjon Norge/Trebasert Innovasjonsprogram, TreFokus, Arkitektbedriftene i Norge og Skogselskapet arrangert et tre- og arkitekturseminar i forbindelse med messen Internationale Grüne Woche i Berlin.

Formålet med arrangementet er å synliggjøre norsk kompetanse på moderne trebruk, tredesign og trearkitektur. Arrangementet skal bidra til å vise fram Norge som et miljøvennlig, moderne reisemål med attraktive arkitektoniske opplevelser – bl.a. knyttet til moderne bruk av tre.

- Det er ingen tvil om at arkitektur er helt sentralt for reisemålsutviklingen. Norsk arkitektur og norske arkitekter kan bidra til å skape et tydelig og positivt bilde av Norge som en moderne og innovativ nasjon, sier Brekk.

Norge har gjennom en 10-års periode hatt en betydelig politisk initiert satsing på at bruken av tre til bygnings- og konstruksjonsmål skal øke. Dette er blant annet begrunnet i politiske klimamål, et ønske om sysselsetting og industriell aktivitet i hele landet og at vi har en skogressurs som ikke utnyttes optimalt.

Kulturhuset Kilden, Kristansand. Arkitekt: ALA Arkitekter AS

Kulturhuset Kilden, Kristansand. Arkitekt: ALA Arkitekter AS, SMS Arkitekter AS, Multiconsult AS (Arkitekt: ALA Arkitekter AS, SMS Arkitekter AS, Multiconsult AS)

Fjell barnehage, Drammen. Arkitekt: CODE Arkitekter AS/Hindhamor Landskapsarkitekter AS

Fjell barnehage, Drammen. Arkitekt: CODE Arkitekter AS/Hindhamor Landskapsarkitekter AS (Foto: Espen Gees)