Historisk arkiv

Nytt ridehus på Starum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet, Østre Toten kommune og Oppland fylkeskommune har inngått en intensjonsavtale om å bygge nytt ridehus, evt i kombinasjon med stallbygg ved Norsk Hestesenter på Starum.

Landbruks- og matdepartementet, Østre Toten kommune og Oppland fylkeskommune har inngått en intensjonsavtale om å bygge nytt ridehus, eventuelt i kombinasjon med stallbygg ved Norsk Hestesenter på Starum.

- Norsk Hestesenter skal være et nasjonalt kompetansesenter for hest, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. -  Dagens ridehus ved Hestesenteret er ikke tidsmessig. Valle videregående skole har en hestefaglig linje med for tiden mer enn 50 elever og har behov for ridehus. Elevene på Valle har allerede den hestefaglige undervisningen ved Norsk Hestesenter. Gjennom bygging av et nytt ridehus ved Norsk Hestesenter, kan behov både ved Hestesenteret og Valle videregående skole ivaretas på en hensiktsmessig måte, sier Slagsvold Vedum.

I perioden fram til endelig avtale blir inngått, har partene til hensikt blant annet å gjennomføre følgende aktiviteter som vil danne grunnlag for avtaleinngåelse:

  • Utvirke videre planlegging og nærmere kostnadsberegning av et nytt ridehus, evt. i kombinasjon med stallbygg ved Norsk Hestesenter på Starum
  • Utvirke dialog mellom Valle videregående skole og Norsk Hestesenter med sikte på å etablere en samarbeidsløsning for daglig bruk av et evt. nytt ridehus

Som utgangspunkt er partene enige om at den videre planlegging skal baseres på en samlet kostnadsramme for samarbeidet på 13 millioner kroner. Partene vil i fellesskap arbeide for å finne finansiell løsning for å gjennomføre tiltakene.


God stemning. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum flankert av ordfører Hans Seierstad i Østre Toten og fylkesordfører i Oppland Gro Lundby har signert en intensjonsavtale som kan gi 13 millioner friske kroner til ridehall og evt stallbygg på Norsk Hestesenter på Starum. Foto: OA