Historisk arkiv

Rådet for dyreetikk har levert sin årsrapport for 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Rådet for dyreetikk har hatt et aktivt år 2011 med uttalelse om ”etiske vurderinger av dagens hestehold”, fagartikler, høringssvar samt deltakelse på møter og konferanser m.v. En barnebok ”Verdt å vite- om dyras liv” ble utgitt i mars 2011. Hvert skolekontor i landet har mottatt 20 eksemplarer av boka som kan brukes til undervisning i grunnskolen om dyr og god dyrevelferd.

Rådet for dyreetikk har hatt et aktivt år 2011 med uttalelse om ”etiske vurderinger av dagens hestehold”, fagartikler, høringssvar  samt deltakelse på møter og  konferanser m.v. En barnebok ”Verdt å vite- om dyras liv” ble utgitt i mars 2011. Hvert skolekontor i landet har mottatt 20 eksemplarer av boka som kan brukes til undervisning i grunnskolen om dyr og god dyrevelferd.  

Rådet skal blant annet holde seg orientert om og vurdere prinsipielle etiske sider ved alle typer dyrehold og bruk av dyr, samt drive holdningsskapende arbeid. Rådet har seks medlemmer. Tidligere ekspedisjonssjef i Landbruks- og matdepartementet, Gudbrand Bakken har vært leder og Ann Margaret Grøndahl sekretær for Rådet for dyreetikk i 2011. 

Mattilsynet tildeler driftsmidler til Rådet. Veterinærinstituttet har regnskapsansvar, arbeidsgiveransvar og dekker lønnsmidlene til Rådets sekretær.”