Historisk arkiv

Seminarer for økologisk mat i storkjøkken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I løpet av høsten 2012 arrangeres seminarer om økologisk mat i storhusholdning i 12 fylker. Målgruppe er innkjøpere i offentlige virksomheter, kjøkkensjefer og kantineledere i offentlige og private virksomheter og kjøkkenansatte ved storhusholdninger.

I løpet av høsten 2012 arrangeres seminarer om økologisk mat i storhusholdning i 13 fylker. Målgruppe er innkjøpere i offentlige virksomheter, kjøkkensjefer og kantineledere i offentlige og private virksomheter og  kjøkkenansatte ved storhusholdninger.

Økologisk mat i storhusholdninger er et satsingsområde i Regjeringens målsetning om 15 prosent økologisk produksjon og forbruk innen 2020. Nofima har koordinatorrollen for arbeidet med økologisk mat i storhusholdning.

Seminarene er et samarbeid mellom Nofima, Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), Fylkesmannen i Oslo, Akershus og Østfold med prosjektet ØQ - Foregangsfylker for økt forbruk av økologisk mat og fylkesmennene i arrangørfylkene. Regionale forutsetninger og utfordringer knyttet til forbruk av økologisk mat vil være en sentral del av programmet. DIFI har gjennomgått regelverk og laget anbefalinger for hvordan offentlige virksomheter kan kreve økologiske mat- og drikkevarer, samt serveringstjenester med økologiske mat- og drikkevarer. Dette vil bli også presentert på seminarene, som er gratis for deltakerene.

I forbindelse med de økologiske seminarene, har Nofima og ØQ også utviklet et inspirasjonshefte med matoppskrifter og en veiledning for hvorfor og hvordan mer økologisk mat i storhusholdninger.”

Kokk
I løpet av høsten 2012 arrangeres seminarer om økologisk mat i storhusholdning i 12 fylker. (Foto: Colourbox)