Historisk arkiv

Sivilagronomene tilbake på UMB på Ås

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås gjeninnfører sivilagronomtittelen. Fra høsten 2013 kan du bli Sivilagronom Husdyr og Sivilagronom Plantevitenskap.

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås gjeninnfører sivilagronomtittelen. Fra høsten 2013 kan du bli Sivilagronom Husdyr og Sivilagronom Plantevitenskap. 

- Vi er opptatt av å utdanne gode kandidater til landbruket. Vi ser at mange unge mennesker er opptatt av landbruk og mange har etterspurt muligheten for sivilagronomutdanning. De som ønsker å studere landbruk får nå enda mer attraktive muligheter ved UMB, sier prorektor for utdanning ved Universitetet for miljø- og biovitenskap Mari Sundli Tveit.

Spesialister innen landbruksnæringa
De nye sivilagronomutdanningene tar utgangspunkt i bachelor- og masterprogrammene innen husdyrvitenskap og platevitenskap. Spesialiseringene vil ende med en universitetsutdannelse som kvalifiserer til å bli sivilagronom. 

Etterspurt kompetanse
UMB har som sin målsetting å utdanne kandidater som dekker etterspørselen etter kompetanse i landbruksnæringa.  Dette betyr at fagområder som Husdyrbiologi og produksjon, avl og genetikk, molekylærgenetikk, husdyrernæring og fôring, etologi økonomi og produksjon er viktige elementer i utdanningen for å bli Sivilagronom Husdyr. 

Sivilagronom Plantevitenskap vil gi kunnskap innen plantebiologi og spesifikk kunnskap om planter og dyrkingsmåter der mat- og planteprodukters betydning for ernæring er sentral. 

Om Universitetet for miljø- og biovitenskap  
Forløperen til Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) og Norges landbrukshøgskole ble opprettet i 1859. Fra 1. januar 2005 skiftet institusjonen navn og status til Universitetet for miljø- og biovitenskap.

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås
Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås (Foto: LMD)