Historisk arkiv

Skogkonkurranse i Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skogbruksstudentene Emil Kulusveen (18) og Simon Andersson (21) fra Sønsterud og UMB deltar i den 9. internasjonale skogkonkurransen i Russland denne uken.

Med 47 deltagende land fra alle verdensdeler og i alt 80 deltagere, er dette det nærmeste vi kommer et VM i skog- og naturforvaltning for ungdom. Det er det andre året Norge deltar.

Globale utfordringer krever mer internasjonalt engasjement og kunnskap, sier Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum, som ønsker det norske laget lykke til i Moskva!

Studentene fra Norge har i år valgt temaet: Hvordan påvirker skog vårt klima og hva skjer etter en skogbrann?

Forskingsarbeid
Dette er en konkurranse med basis i forskingsarbeid, der bedømmelsen omfatter en skriftlig oppgave og en presentasjon på engelsk eller russisk. Juryen består av 15 personer fra ulike land og prestisjefylte internasjonale organisasjoner innen skogforvaltning.

Det er den russiske skogministeren som har invitert Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum til å stille med et norsk lag i konkurransen. På oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet har Skogselskapet i Hedmark ved styreleder Knut Arne Gjems, påtatt seg ansvaret for det praktiske ansvaret med utvelgelse av studenter og støtte i prosjektarbeidet, og som reiseleder under konkurransen.

Skogens og skogsarbeidernes betydning
Den russiske statsskogforvaltningen står alene om arrangementet, og bruker store ressurser på deltagerne. Samtidig arrangeres også en nasjonal skogdag dedikert skogens og skogsarbeidernes betydning i Russland. Som det største skoglandet i verden avsluttes konkurransen med festforestilling og prisutdeling på det statlige Maly teateret i Moskva fredag 14. september.

Skogbruksstudentene Emil Kulusveen (18) og Simon Andersson (21) fra Sønsterud og UMB deltar i den 9. internasjonale skogkonkurransen i Russland denne uken.

Skogbruksstudentene Emil Kulusveen (18) og Simon Andersson (21) fra Sønsterud og UMB deltar i den 9. internasjonale skogkonkurransen i Russland denne uken. (Foto: LMD)