Historisk arkiv

Skogtilskudd bidrar til verdiskaping og miljøverdier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I 2011 ble det til sammen utbetalt 141 millioner kroner i tilskudd til skogbruksplanlegging og nærings- og miljøtiltak i skogen (NMSK). 46 prosent går til skogkulturtiltak, mens 37 prosent går til skogsbilveier. Tilskuddene sikrer verdiskaping i skogbruket og ivaretar miljøverdier knyttet til blant annet biologisk mangfold og kulturminner.

Det ble utbetalt 119,1 millioner kroner til nærings- og miljøtiltak i skogen (NMSK) i 2011. Av dette gikk 54,1 millioner kroner til skogkultur og 44,4 mill. kroner til skogsveier, til sammen 83 prosent av NMSK-tilskuddene. Skogkultur i denne sammenheng er i all hovedsak planting og rydding i ungskog (ungskogpleie). Dette er viktig både for optimalt opptak av CO2 og for kvaliteten og ressursoppbygging av fremtidsskogen.

Om Statens landbruksforvaltning 
Statens landbruksforvaltning (SLF) er nasjonal fagmyndighet på skog. Det innebærer blant annet at SLF forvalter tilskuddsordninger for skogbruket. I 2011 ble det utbetalt ca 197 mill. kroner i ulike tilskudd. Statens landbruksforvaltning (SLF) skal ta hånd om direktoratsoppgaver for Landbruks- og matdepartementet (LMD).