Historisk arkiv

Skolekonkurransen Tre om tre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Gjennom tre bilder og tre tekster kan alle 6. klassinger fortelle hva skogen betyr for dem. De beste bidragene konkurrerer om fine premier i Skogselskapets skolekonkurranse Tre om tre.

treomtre.no logo 

Gjennom tre bilder og tre tekster kan alle 6. klassinger fortelle hva skogen betyr for dem. De beste bidragene konkurrerer om fine premier i Skogselskapets skolekonkurranse Tre om tre.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk støtter satsingen, og vil gjerne bidra til at flest mulig 6. klassinger i Norge får anledning til å delta.

- Skolekonkurransen Tre om tre er en fin måte for unge å mene noe om skog og natur. Dette gir læring om sammenhengene i naturen og det mangfold av gleder og produkter skogen gir. På den måten vil skogen brukes mer, sier Lars Peder Brekk.

For å få fart på deltakelsen har Landbruks- og matdepartementet bestemt at hver påmeldte skole får gratis tilsendt klassesett av brosjyren ”Det kommer fra skog”. I tillegg har økonomisk støtte fra bl.a. Sparebankstiftelsen gjort det mulig å tilby gode premier til alle vinnerne. Videre er det mulig å gjøre lokale aktiviteter og tiltak for å stimulere til deltakelse. Det være seg lokale kåringer og premiering eller annonsering og publisitet rundt konkurransen. Bare fantasien setter grenser.

Skolekonkurransen Tre om tre, startet i FN’s internasjonale skogår 2011 og vil fortsette frem til våren 2012. Skogåret er historie, men det er ikke mindre viktig å rette fokuset mot skogens mangesidige betydning av den grunn. Og særlig viktig er det i forhold til den oppvoksende generasjon. Hovedmålet for Skogselskapets konkurranse er å motivere barn og unge til å bruke skogen og til å forstå skog og natur.

Alt om konkurransen finner du på www.treomtre.no. Tre om tre avsluttes 10.juni 2012 så det er fortsatt rikelig tid til å melde seg på og gjennomføre konkurransen.

Skole i skogen

Skolekonkurransen Tre om tre, startet i FN’s internasjonale skogår 2011 og vil fortsette frem til våren 2012. (Foto: www.Treomtre.no)