Historisk arkiv

Store muligheter for norsk frukt- og bærproduksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl deltok nylig på Norske Fruktdager i Hardanger, der framtida for norsk frukt og grøntproduksjon var tema. - Norsk frukt- og grøntnæring har store muligheter, sier Buttedahl.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl deltok nylig på Norske Fruktdager i Hardanger, der framtida for norsk frukt og grøntproduksjon var tema.

- Norsk frukt- og grøntnæring har store muligheter, sier Buttedahl.

Forbruket av frukt og grønt i Norge er økende, og de nasjonale kostholdsrådene anbefaler å spise mer frukt og grønt. Den nye meldingen til Stortinget om landbruks- og matpolitikken sier at det må satses offensivt på produksjon av frukt og bær, blant annet epler, plommer, jordbær og bringebær.

- Frukt- og grøntnæringa er konkurranseutsatt, men den også har stor konkurransekraft, og aller størst når produsentene står sammen. Vekst og økt verdiskapning kommer til gode for produsentene når de opptrer i fellesskap, sier Buttedahl.

- Stikkordene for norsk fruktproduksjon i framtida bør være fornying og modernisering, økt produksjon, større profesjonalitet, mer samhold og enda bedre kvalitet, mener Buttedahl.  

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl deltok nylig på Norske Fruktdager i Hardanger. (Foto: Torbjørn Tandberg)