Historisk arkiv

Til nytte for næring og forbruker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Et vidt spekter av utfordringer, muligheter og resultater fra matforskningen stod på menyen da Matprogrammet hadde sin avslutningskonferanse i slutten av mars. I alt 45 av Matprogrammets prosjekter ble presentert, som til sammen ga et godt innblikk i det store tematiske spennet i programmets portefølje

Et vidt spekter av utfordringer, muligheter og resultater fra matforskningen stod på menyen da Matprogrammet hadde sin avslutningskonferanse i slutten av mars. I  alt 45 av Matprogrammets prosjekter ble presentert, som til sammen ga et godt innblikk i det store tematiske spennet i programmets portefølje.

– Utfordringer og muligheter står i kø på dette området, sa statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Harald Oskar Buttedahl i sin åpning av konferansen. - Det trengs kunnskap på alle nivåer, og derfor er jobben som dere forskere gjør så viktig.

Norge som matnasjon
Buttedahl ga honnør til Matprogrammet for å ha bidratt til sunnere, tryggere og mer velsmakende mat, i tillegg til økt konkurransekraft og innovasjon for norske matnæringer. Statssekretæren uttrykte forventninger til det nye programmet BIONÆR. Det nye programmet vil ha mer fokus på bioøkonomi for å gjenspeile globale utfordringer.

– Det er viktig å sikre at kunnskapen når frem og blir tatt i bruk, understreket Buttedahl. – Jeg ser frem til å få forskningsresultater gjennom BIONÆR som er med på å utvikle Norge som matnasjon.

Om Bionær programmet
Fra 1. januar 2012 er programmene Natur og Næring og Matprogrammet slått sammen til programmet BIONÆR, som har som hovedmål å utløse forskning og innovasjon for verdiskaping i norske biobaserte næringer.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl ga honnør til Matprogrammet for å ha bidratt til sunnere, tryggere og mer velsmakende mat, i tillegg til økt konkurransekraft og innovasjon for norske matnæringer. (Foto: Torbjørn Tandberg)