Historisk arkiv

Trygt inn på tunet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Gårdsbruk som tilbyr Inn på tunet-tjenester blir nå revidert for å sikre kvalitet og trygghet for både brukere og kjøpere av tjenestene. Inn på tunet er et tilbud der brukere med ulike behov får et aktivitetstilbud som gir mestring, utvikling og trivsel med utgangspunkt i bondegårdens drift.

Kjøpere av Inn på tunet-tjenestene er ofte offentlige etater i stat, fylke og kommune, men også private institusjoner og organisasjoner benytter tilbudet.

Trygghet for brukere og kjøpere
Inn på Tunet (IPT) er tilrettelagte og kvalitetssikrede tjenestetilbud på gårdsbruk. Det er utviklet et eget kvalitetssikringssystem for IPT, og det vil også komme en egen godkjenningsordning for IPT-tilbydere. Matmerk er gitt ansvaret for både godkjenning og oppfølging av IPT-tilbydere. Arbeidet med godkjenningsordningen vil starte andre halvår i 2012. 

– Etterspørselen etter Inn på Tunet-tjenester øker. Samtidig er kjøperne opptatt av at kvaliteten på tilbudet blir ivaretatt og dokumentert. Når Matmerk setter sine godkjenningsstempler på Inn på tunet-gårdene, er det en garanti for at det ligger gode rutiner til grunn for drifta. Det gir trygghet for alle, sier avdelingsleder Tom Roterud i Matmerk som har ansvar for gjennomføring av revisjonene.

Matmerk er ansvarlig for godkjenne og følge opp Inn på tunet-tilbydere gjennom et eget kvalitetssikringssystem som er samordnet med kvalitetsystemet for landbruket (KSL)

Landbruks- og matdepartementet vil sammen med andre departement og samfunns- og næringslivsaktører bidra til å tilrettelegge og utvikle kvalitetssikrede tjenester til beste for samfunnet.

Den nasjonale satsingen ”Inn på tunet-løftet 2010 - 2012” skal styrke tjenesteutviklingen i kommunene, gjennom tverrsektorielt samarbeid og forankring i kommunale planer og strategier.

Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet står bak satsingen Inn på tunet-løftet 2010-2012. Det er avsatt 18 mill. kroner over tre år til prosjekter i regi av kommunene. Målet med satsingen er å øke kommunenes eierskap til og kompetanse om Inn på tunet. Til nå har til sammen 64 kommuner deltatt i satsingen