Historisk arkiv

Turen går til …… Geilo kulturkyrkje på Geilo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bli med på tretur i sommer

Geilo kulturkyrkje er en brukskirke, en slags sjømannskirke på fjellet. Gudstjenester og kirkelige handlinger er bærende elementer, men i tillegg er Geilo kulturkyrkje kunstens og kulturens sted.

Geilo kulturkyrkje er en brukskirke, en slags sjømannskirke på fjellet. Gudstjenester og kirkelige handlinger er bærende elementer, men i tillegg er Geilo kulturkyrkje kunstens og kulturens sted. Kirken har stille rom – steder for ettertanke, undring og kontemplasjon – og rom for konserter, drama, dans og andre kulturinnslag. Kirken har et kunstgalleri med visningsmulighet for kunstnere fra fjern og nær. Flere av rommene defineres som livssynsnøytrale, og kan derfor brukes til ulike formål for personer med en ikke-kristen livssynsbakgrunn. Kulturkyrkja er i tillegg et publikumsvennlig administrasjonssenter, med tjenlige arbeidsforhold for kirkens ansatte og frivillige.

Kirken er tegnet av W&B arkitekter AS ved Jorunn W. Brusletto og ble nominert som årets trebyggeri 2010. Bygget er materialmessig en kombinasjon av tre, glass og betong.

Geilo kulturkyrkje

Geilo kulturkyrkje. (Foto/Arkitekt: W&B arkitekter AS v/ Jorunn W. Brusletto)