Historisk arkiv

Turen går til …… Kilden, Kristiansand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bli med på tretur i sommer

Kilden teater- og konserthus i Kristiansand ble offisielt åpnet i januar 2012 og fikk hele Norge til å se hvor store muligheter som finnes ved å bygge i tre. Kulturbygget er Sørlandets nye landemerke. Fasaden preges av en 4000 kvadratmeter stor bølgevegg i sørlandsk eik – Sørlandets eget treslag.

Kilden teater- og konserthus i Kristiansand ble offisielt åpnet i januar 2012 og fikk hele Norge til å se hvor store muligheter som finnes ved å bygge i tre. Kulturbygget er Sørlandets nye landemerke. Fasaden preges av en 4000 kvadratmeter stor bølgevegg i sørlandsk eik – Sørlandets eget treslag.

Huset rommer Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør, og er i tillegg et møtested for kurs, konferanser og ulike arrangementer.

Bølgeveggen som speiler seg i sjøkanten har fått mye positiv omtale både innenlands og utenlands. I det enorme puslespillet av eikespiller er det ikke mindre enn 25.000 komponenter, og ingen er like. Ved hjelp av avansert digitalisering har man her tatt i bruk tre på en nye og innovativ måte.

Adresse: Sjølystveien 2 - 4610 Kristiansand

Kulturhuset Kilden, Kristansand. Arkitekt: ALA Arkitekter AS

Kulturhuset Kilden, Kristansand. Arkitekt: ALA Arkitekter AS, SMS Arkitekter AS, Multiconsult AS (Arkitekt: ALA Arkitekter AS, SMS Arkitekter AS, Multiconsult AS)

Trebasert innovasjonsprogram
Landbruks- og matdepartementets viktigste virkemiddel for verdiskaping i tresektoren er Trebasert innovasjonsprogram, som gir tilskudd til innovasjonsprosjekter i den trebaserte verdikjeden.