Historisk arkiv

Turen går til …… Tverrfjellet informasjonspaviljong, Dovre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bli med på tretur i sommer

Legg turen om Dovrefjell i Oppland og opplev den prisbelønte informasjonspaviljongen om villrein. Bygget er i sin orginalitet og sitt materialvalg i seg selv en opplevelse. Det er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta på oppdrag for Norsk Villreinsenter

Legg turen om Dovrefjell i Oppland og opplev den prisbelønte informasjonspaviljongen om villrein. Bygget er i sin orginalitet og sitt materialvalg i seg selv en opplevelse. Det er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta på oppdrag for Norsk Villreinsenter. 

Utsiktspaviljongen til Norsk Villreinsenter Nord ble blant 284 nominerte prosjekter fra hele verden kåret til "World Building of the Year" i sin klasse. Paviljongen er også kåret til Nordens flotteste byggverk på Arkitekturmässan i Gøteborg. I juryens uttalelse heter det blant annet at byggverket på en slående måte binder arkitektur og landskap sammen. Byggverket berømmes også for å legge vekt på raffinert detaljering som viser kvaliteten i naturlige byggematerialer og refererer til lokal byggeskikk.

Villreinpaviljongen er også et slående eksempel på at tre både kan være vakkert og innovativt.

Tverrfjellet informasjonspaviljong, Dovre

Tverrfjellet informasjonspaviljong, Dovre (Arkitekt: Snøhetta. Foto: Klaas Van Ommeren)

 

Trebasert innovasjonsprogram
Landbruks- og matdepartementets viktigste virkemiddel for verdiskaping i tresektoren er Trebasert innovasjonsprogram, som gir tilskudd til innovasjonsprosjekter i den trebaserte verdikjeden.