Historisk arkiv

Turen går til …… Vennesla bibliotek i Vennesla

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bli med på tretur i sommer

Vennesla kommune og deres nye og spektakulære bibliotek er vel verdt et besøk. Det er et spennende trebygg i moderne arkitektur signert arkitektfirmaet Helen og Hard i Stavanger.

Vennesla kommune og deres nye og spektakulære bibliotek er vel verdt et besøk. Det er et spennende trebygg i moderne arkitektur signert arkitektfirmaet Helen og Hard i Stavanger. 

Vennesla bibliotek ble tildelt Statens byggeskikkspris for 2012. Juryen sier i sin begrunnelse at bygget er et eksempel på at hvordan god arkitektur kan bidra til å utvikle et sted. Videre uttaler de at materialbruken i bygget har en klar miljøprofil. I tillegg til hovedkonstruksjon i tre er det utstrakt bruk av tre på alle overflater. Ved sin arkitektoniske form og gode utførelse representerer bygningen en videreutvikling av norsk trearkitektur og byggeskikk. Det har gode energi- og miljøkvaliteter og universell utforming er integrert som del av byggets arkitektur.

Bygget har også blitt populært blant innbyggerne i Vennesla. Biblioteket er på kort tid blitt kommunens nye møtested. Bygningen danner en åpen inviterende fasade mot hovedgate og torg, og fungerer også som en offentlig passasje som bringer bylivet inn og gjennom bygningen. 

Vennesla bibliotek

Vennesla bibliotek (Arkitekt: Helen og Hard AS. Foto: Tore Andre Baardsen)

Trebasert innovasjonsprogram
Landbruks- og matdepartementets viktigste virkemiddel for verdiskaping i tresektoren er Trebasert innovasjonsprogram, som gir tilskudd til innovasjonsprosjekter i den trebaserte verdikjeden.