Historisk arkiv

Forvaltertanken står sterkt i norsk landbruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har i dag innledet for 300 årsmøterepresentanter på Bondetinget i Loen. - Vi er mer opptatt av generasjonsregnskap enn kvartalsregnskap. Det er fort å rive ned det vi trenger generasjoner for å bygge opp. Det gjelder den enkelte gard, og hele den norske matmodellen med tollvern, jordbruksoppgjør og et Samvirke med markedsansvar, sier Slagsvold Vedum.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har i dag innledet for 300 årsmøterepresentanter på Bondetinget i Loen. - Vi er mer opptatt av generasjonsregnskap enn kvartalsregnskap. Det er fort å rive ned det vi trenger generasjoner for å bygge opp.  Det gjelder den enkelte gard, og hele den norske matmodellen med tollvern, jordbruksoppgjør og et Samvirke med markedsansvar, sier Slagsvold Vedum. 

- Kampen om maten i verden vil bli hardere. I følge FAO og OECD blir de 10 årene vi har foran oss tøffere enn de 10 årene vi har bak oss. Vi har fått på plass såkornberedskap.  Jeg har som mål også å få på plass en matkornberedskapskap. 

- Det var nødvendig med løftet vi fikk i årets jordbruksavtale. Jeg har ambisjoner om å fortsette dette arbeidet i fire nye år. Tollendringene i fjor høst var en nødvendig forutsetning for jordbruksavtalen. Opposisjonspartiene H og Frp mer opptatt av å høste billige politiske poenger enn å støtte vitale norske interesser. Høstens valg blir avgjørende for norsk landbruks framtid og videre utvikling, sa Slagsvold Vedum, som oppfordret Bondelaget til å mobilisere, slik de har vist tidligere at de kan.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum på Bondetinget i dag.
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum på Bondetinget i dag. (Foto: Ragna Kronstad)