Historisk arkiv

Midler til miljøinformasjonstiltak i 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet disponerer i 2013 midler til miljøinformasjonstiltak innenfor jordbruk, kulturlandskap og bærekraftig skogbruk. Midlene er avsatt på statsbudsjettet Kapittel 1139, post 70 Tilskott til miljø og ressurstiltak og på post 71 Tilskott til genressursforvaltning. Midlene skal bidra til å forbedre og formidle miljø- og ressurskunnskap i tråd med departementets Miljøstrategi.

Midlene vil i 2013 bli gitt som tilskudd til prosjekter og tiltak som bidrar med og formidler informasjon om miljøhensyn (biologisk mangfold, opplevelseskvaliteter, friluftsliv, kulturverdier, genetiske ressurser o.a.)  knyttet til skogbruk og jordbruk. Informasjonstiltakene kan rettes både mot samfunnet generelt, mot rådgivingstiltak i landbruket og mot den enkelte næringsutøver. Prosjekter basert på samarbeid mellom flere samarbeidsparter og prosjekter som bidrar til gjennomføring av nasjonalt eller regionalt forankrede landbrukspolitiske strategier vil bli prioritert. Midlene fordeles i to omganger med søknadsfrist 1. april og 1. september. I første søknadsrunde for 2013 vil inntil 1 mill kr være til fordeling. Informasjon om tilgjengelige midler for andre søknadsrunde vil bli offentliggjort på LMDs nettside 1. juli 2013.

Tilskuddsmidlene er beregnet på tilskudd til private, og det vil normalt ikke bli gitt tilskudd til statlige organisasjoner og institusjoner over denne ordningen. Det er ut over dette ingen begrensninger i hvem som kan søke om støtte fra programmet.

Søknad om tilskuddsmidler sendes Landbruks- og matdepartementet pr brevpost eller pr. e-post (postmottak@lmd.dep.no). Søknaden må inneholde beskrivelse av prosjektet, finansieringsplan og opplysninger om prosjektansvarlig og eventuelle samarbeidspartnere. Det kan bare søkes om tilskudd for 2013, det vil si det kan ikke søkes om flerårige prosjekter.

Åkerlandskap ved vann. (Foto: Øystein Søbye / Samfoto)