Historisk arkiv

Møte med norske hestesentre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl har hatt møte med tre norske hestesentre om arbeidet med bevaring av norske hesteraser.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl (Sp) har hatt møte med tre norske hestesentre om arbeidet med bevaring av norske hesteraser.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl har i dag hatt møte med representanter for Norsk Hestesenter, Nord-Norsk Hestesenter og Norsk Fjordhestsenter. På møtet fikk statssekretæren orientering om status i arbeidet med samarbeidavtale mellom hestesentrene. På møtet drøftet de også sentrenes nasjonale oppgaver. Bevaring av de særnorske hestegenetiske ressursene er her av stor betydning. Kompetanseheving rundt de norske hesterasene og utvikling av særegne aktiviteter (signaturaktiviteter) for de ulike hesterasene var også tema.

- Det er en viktig jobb å ta vare på de norske hesterasene. Aktiviteter hvor rasens viktigste egenskaper brukes er et vesentlig ledd i dette arbeidet, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl (Sp).

Om hestesentrene
Norsk Hestesenter på Starum på Østre Toten i Oppland arbeider for å fremme kvaliteten på hestehold og avl i Norge, og har et særskilt ansvar for å ta vare på dølahest i samarbeid med Landslaget for Dølahest.

Nord-Norsk Hestesenter arbeider for kompetanseheving og utdanning innen hesteholdet i Nord-Norge, og har et særskilt ansvar for å ivareta nordlandshesten i samarbeid med Landsslaget for Nordlandshest/Lyngshest. Senteret gjennomfører ulike tiltak og prosjekter rundt nordlandshest/lyngshest.

Norsk Fjordhestsenter på Nordfjordeid er Norsk Fjordhestsenter er et ressurssenter for fjordhesten, og tilbyrinformasjons- og rådgivingstjenester for alle forhold rundt fjordhest.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl møtte norske hestesentre
Møtte norske hestesentre, fra v.: Statssekretær Harald Oskar Buttedahl, daglig leder Jostein Vonheim i Norsk Fjordhestsenter, Birgit Nilsen i Nord-Norsk Hestesenter, styreleder Kjell Magne Aashammer i Norsk Fjordhestsenter, styreleder Anne Kathrine Fossum i Norsk Hestesenter, direktør Vegard Thune i Norsk Hestesenter, daglig leder Kjell Nyberg Nord-Norsk Hestesenter. (Foto: LMD)