Historisk arkiv

Restaurantsuksess i Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Restaurantsjef Solbjørg Kvålshaugen har travle dager i restauranten på den norske standen på Grune Woche. Smørbrød med roastbeef av elg, reker og laks, fiskesuppe og tre-retters menyer serveres på løpende bånd til en strøm av gjester.

Restaurantsjef Solbjørg Kvålshaugen i restauranten på Norges Stand på Grüne Woche 2013
Restaurantsjef Solbjørg Kvålshaugen i restauranten på Norges Stand på Grüne Woche 2013 (Foto: John Riise)

Restaurantsjef Solbjørg Kvålshaugen har travle dager i restauranten på den norske standen på Grune Woche. Smørbrød med roastbeef av elg, reker og laks, fiskesuppe og tre-retters menyer serveres på løpende bånd til en strøm av gjester.

- I begynnelsen av uken brøt vi en magisk grense. Vi passerte en omsetning i restauranten på drøyt 6000 Euro.  I løpet av en dag hadde vi over 90 forhåndsbestilte lunsjer i tillegg til løpende servering fra a la carte menyen og salg av smaksprøver, sier Solbjørg Kvålshaugen. 

Kjøkkenet i restauranten på Norges Stand på Grüne Woche 2013
Fire norske kjøkkensjefer og tre soussjefer sørger for kvalitet i det norske restaurantkjøkkenet på Grüne Woche. (Foto: LMD)
Menyen i restauranten på Norges Stand på Grüne Woche 2013
Menyen i restauranten på Norges Stand.(Foto: John Riise)

Kvalitet i hele linja
Kjøkkensjef Petter Wahl Sekne fra Fursethgruppen  er i Berlin for tredje år på rad og har et solid lag med kokker i sving på kjøkkenet. Kjøkkensjefer fra Banketten på Ullevål stadion, Ekeberg restauranten og restauranthuset Operaen og tre soussjefer sørger for høy kvalitet i hele kjøkkenteamet.

I tillegg jobber en rekke norsk studenter som studerer i Berlin som servitører i restauranten. Det er og god hjelp å få av elevene fra Ole Vig videregående skole, som er på studietur på Grüne Woche. De hjelper til med å rydde,vaske opp og selger vafler på den norske standen.

- Vi har påfallende mange stamgjester i restauranten, både fra Messe Berlin og utstillere fra andre nasjoner. Vi har en gjest som kommer hver dag. Han betaler inngangsbillett for å spise på ”Berlins beste restaurant”, sier Kvålshaugen.

Store kontraster
Ellers er Solbjørg Kvålshaugen å finne som vertinne på Fondsbu turisthytte i Jotunheimen store deler av året. Fra Berlin går turen direkte til Fondsbu for å åpne hytta og kviste løyper til sesongen starter opp 15. februar. 

Smørbrød fra restauranten på Norges Stand på Grüne Woche 2013
Smørbrød med reker, laks og roastbeef av elg og hjort er en av de store salgssuksessene i den norske restauranten. (Foto: LMD)

Internationale Grüne Woche, 18.01. - 27.01.2013
Messe Berlin, Messedamm 22,
D - 14055 Berlin