Historisk arkiv

Risikovurdering av soppgifter i korn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Vitenskapskomiteen for mattrygghet overleverer en omfattende risikovurdering av mykotoksiner (soppgifter) i korn til Mattilsynet tirsdag 9. april. Overleveringsmøtet er åpent for alle interesserte.

Vitenskapskomiteen for mattrygghet har på oppdrag fra Mattilsynet gjort en risikovurdering av mykotoksiner i korn og kornprodukter på det norske markedet.

Tid: Tirsdag 9. april 2013, kl 09.00 – 10.00.
Sted: Mattilsynet, Ullevålsveien 76, Oslo, auditoriet 1. etg.

Mattilsynet ba i 2010 Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) om å gjøre en risikovurdering av mykotoksiner i korn og kornprodukter på det norske markedet.

Bakgrunnen for bestillingen var at Mattilsynet er bekymret for om endring i klima og dyrkingspraksis kan føre til en økning av mykotoksiner i korn og kornprodukter. Mattilsynet ba derfor VKM om å vurdere hvor mye mykotoksiner mennesker og dyr får i seg gjennom kornbasert mat og fôr, og om det kan utgjøre en helserisiko. Videre ønsket Mattilsynet å vite mer om forekomsten av de ulike mykotoksinene som finnes, soppartene som produserer dem og identifisering av de faktorene som er viktigst for dannelsen av mykotoksiner.

 Gyllen kornåker klar til innhøsting
Vitenskapskomiteen for mattrygghet overleverer en omfattende risikovurdering av mykotoksiner (soppgifter) i korn til Mattilsynet tirsdag 9. april. (Foto: © Jørn Areklett Omre/Samfoto)