Historisk arkiv

Stopper kommersiell innførsel av hunder fra Romania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

En undersøkelse fra Veterinærinstituttet viser at halvparten av gatehundene fra Øst-Europa har utilfredsstillende vaksinasjonsstatus i forhold til rabies.

En undersøkelse Veterinærinstituttet har gjort på oppdrag fra Mattilsynet viser at halvparten av gatehundene fra Øst-Europa har utilfredsstillende vaksinasjonsstatus i forhold til rabies. Dette tyder på at vaksinasjonen ikke fungerer, eller at hundene ikke er vaksinert i det hele tatt. Risikoen for å innføre en hund med denne fryktede sykdommen er dermed høyere enn tidligere antatt. Noen hunder har også sjeldne parasitter og noen er mangelfullt behandlet mot dvergbendelorm. Hundene kan smitte til mennesker.

Mattilsynet vil på bakgrunn av resultatene fra denne undersøkelsen og manglende opplysninger fra Romania, stoppe enhver kommersiell innførsel av gatehunder fra Romania inntil videre.

Med kommersiell innførsel menes innførsel av mer enn fem dyr samtidig, dyr som sendes alene som fraktgods, eller dyr som skal videreformidles enten gjennom salg eller gaver.

Hund (Foto: Colourbox)

Mattilsynet vil stoppe enhver kommersiell innførsel av gatehunder fra Romania inntil videre. (Foto: Colourbox)