Historisk arkiv

Departementsråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementets ansvarsområde inkluderer matpolitikk, jordbruk, skogbruk, reindrift, husdyrhold, ressursvern og utvikling av nye landbruksbaserte næringer. Departementet er en viktig premissleverandør når det gjelder forbrukerspørsmål og spørsmål om miljø, arealplanlegging, kulturvern, regionalpolitikk og internasjonale spørsmål. Departementet er også ansvarlig for overordnet styring, kontroll og tilsyn med underliggende etaters virksomhet, blant annet Statens landbruksforvaltning, Mattilsynet og Statskog SF. Departementet har til sammen ca. 160 ansatte.


DEPARTEMENTSRÅD

Landbrukssektoren har en av de mest komplette verdikjedene i norsk næringsliv, fra forskning og produksjon av innsatsvarer og helt fram til forbrukeren. Den jordbruksbaserte matvaresektoren, skogbruket og skogindustrien har en samlet produksjonsverdi på mer enn 150 mrd. kroner og sysselsetter til sammen ca. 128 000 årsverk.

Landbruks- og matdepartementet er faglig sekretariat for politisk ledelse, og departementsråden er den øverste administrative leder. Departementsråden skal lede og samordne arbeidet i departementet på vegne av statsråden. Internasjonaliseringen innenfor sektoren gjør at departementet står overfor komplekse utfordringer.

Ved rekruttering av ny departementsråd vil vi legge vekt på følgende:

  • dokumentert styringskraft,
  • velutviklede evner til relasjonsbygging, kommunikasjon og samarbeid,
  • gode lederegenskaper og stor rolleforståelse,
  • høyere utdanning og gode språkkunnskaper,
  • omfattende administrativ erfaring,
  • bred samfunnsmessig orientering,
  • god innsikt i offentlig forvaltning og internasjonalt samarbeid.

Kjennskap til landbruks- og matpolitikk er ønskelig.

Landbruks- og matdepartementet er en organisasjon med høy kompetanse og har et godt og uformelt arbeidsmiljø. Departementet har som mål å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn.

Lønn etter avtale innenfor rammen av lederlønnssystemet i staten.

Ta gjerne konfidensiell og uforpliktende kontakt med
Liv S. Bøe, Delphi Consulting AS, tlf. 23 33 27 70.

Søknadsfrist er 31. oktober 2008, og det vil da bli utarbeidet offentlig søkerliste.
Søknad merket 44437 sendes delphi@delphi-consulting.no.