Historisk arkiv

Inn på tunet-løftet - fakta

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Inn på tunet-løftet 2010 - 2013 skal styrke arbeidet med tjenesteutviklingen i kommunene, og bevisstgjøre kommunene på tjenester innenfor grønn omsorg, grønt arbeid og grønn læring.

 

Inn på tunet-løftet 2010 - 2013 skal styrke arbeidet med tjenesteutviklingen i kommunene, og bevisstgjøre kommunene på tjenester innenfor grønn omsorg, grønt arbeid og grønn læring.

Målet er å styrke kommunenes kapasitet og kompetanse til å drive tverrsektorielt utviklingsarbeid innenfor dette området, og forankre Inn på tunet i kommunale planer og strategier.

Inn på tunet-løftet har som hovedmål å skape kvalitetssikrede tjenester, med utgangspunkt i gårdens menneskelige og materielle ressurser. Det er satt av 5 mill kr pr. år over 3 år i jordbruksavtalen til arbeidet. En medfinansiering fra øvrige fagdepartement vil bidra til å styrke arbeidet ytterligere.

Inn på tunet- løftet skal være et konkret og godt samfunns-og næringsprosjekt for utvikling av tjenester og tilbud på viktige samfunnsområder.

Inn på tunet kan bidra til å løse viktige samfunnsoppgaver, samtidig som det skapes nye og alternative arbeidsplasser.

Inn på tunet-løftet i kommunene kan aktivere nytenkning og ikke minst tverrsektorielt utviklingsarbeid i kommunene. Satsingen vil forholde seg til sentrale mål i:

  • Distrikts - og regionalmeldingen – vektlegging av lokal vekstkraft
  • ”Ta landet i bruk! ” LMDs næringsstrategi - taktskifte for nye næringer i landbruket
  • Omsorg 2015 og samhandlingsreformen – vektlegging av kommunenes implementering av reformen
  • NAV-reformen - kvalifiseringsprogrammet, arbeidstrening, attføring
  • Kunnskapsløftet - vektlegging av lokalsamfunnet som læringsarena, spesialpedagogiske tiltak, grønn skolesekk, ungt entreprenørskap
  • Kriminalomsorgsmeldingen - flere kan gjennomføre straff utenfor fengsel
  • Kriminalitetsforebyggende handlingsplan - forebygging

Det legges videre opp til en bred involvering fylkesmann, fylkeskommune, IN, KS, NAV, landbruksorganisasjonene og andre næringsorganisasjoner i det videre arbeidet.

Aktuelle dokumenter:

Nettsteder: