Historisk arkiv

Mat: Potetsetting for skoleelever på Toten 28-29. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Mjøsmuseet på Toten arrangerer potetsetting med skoleelever fra 5. klassetrinn 28. og 29. mai. Jordene ved gardsanlegget Øverjordet på friluftsmuseet Stenberg skal brukes til potetsetting, og samtidig gi et formidlingstilbud til skoleklasser.

Mat: Mjøsmuseet på Toten arrangerer potetsetting med skoleelever fra 5. klassetrinn 28. og 29.mai. Jordene ved gardsanlegget Øverjordet på friluftsmuseet Stenberg skal brukes til potetsetting, og samtidig gi et formidlingstilbud til skoleklasser.

Poteten har lange tradisjoner på Toten, og fra første halvdel av 1800-tallet og fram til i dag har Toten-bygdene vært store potetprodusenter i norsk sammenheng. På museet skal jordene ved gardsanlegget Øverjordet på friluftsmuseet Stenberg brukes til potetsetting, og samtidig gi et formidlingstilbud til skoleklasser.
 
Mjøsmuseet inviterer 5. klassetrinn til å være med på en dag der man ”på gammelt vis” setter potet med hendene.

Hest og traktor vil bli brukt. Det legges opp til en dag med bevegelse, praktisk arbeid og forelesning om poteten i fortid og nåtid. Til dugurd potetsuppe. Tidsrammen for dagen er fra kl 10.00–13.00.

Til høsten inviteres skoleelevene tilbake for å delta i potetonna. Undervisningsopplegget kombinerer historie med praktisk arbeid, og legger vekt på handlingsbåren kunnskap. Barna får bruke redskap, og så og høste egen avling. Oppleggene skjer i samarbeid med erfarne frivillige og fagpersoner, og er en videreføring av arbeidet til tidligere Toten Økomuseum.
 
Kontaktperson:
Ragni Engstrøm Nilsen
Mjøsmuseet
Adr Boks 13, 2858 Kapp
Mobil 94 78 68 44, sentralbord 91 17 05 00
E-post: ragni@mjosmuseet.no

Mat: Potetsetting med barn. Foto: Mjøsmuseet

Barn setter poteter. Foto: Mjøsmuseet.

Mat: Mjøsmuseet på Toten arrangerer potetsetting med skoleelever fra 5. klassetrinn 28. og 29.mai.