Historisk arkiv

Bjørnøy gratulerer Statoil med E85-stasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

I går, 30. mai, åpnet Statoil Norges første pumpe med drivstoffet E85, som består av 85 prosent etanol og bare 15 prosent bensin.

Dato: 31.05.06

Bjørnøy gratulerer Statoil med E85-stasjon

I går, 30. mai, åpnet Statoil Norges første pumpe med drivstoffet E85, som består av 85 prosent etanol og bare 15 prosent bensin.

- Det er med stor glede jeg merker meg at Statoil ønsker å ta en ledende rolle når det gjelder økt bruk av miljøvennlig drivstoff i Norge, sa miljøvernminister Helen Bjørnøy under åpningen.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy fylte den første norske bilen med E85. Foto: Scanpix.Bjørnøy var den første i Norge til å fylle opp en bil med det mer miljøvennlige drivstoffet, en såkalt FleksiFuel-bil. Tilgangen på FleksiFuel-biler er også økende i Norge. Vanlige bensinbiler kan ikke bruke E85, men FleksiFuel-biler kan bruke både E85 og vanlig bensin.
Miljøvernminister Helen Bjørnøy fylte den første
norske bilen med E85 ved Statoil Storo, Oslo.
Foto: Scanpix.

- Det er viktig at vi får flere biler i Norge som kan kjøre på E85. For å få til dette er vi helt avhengige av at drivstoff til slike biler gjøres tilgjengelig, og Statoils lansering er i denne sammenheng et svært viktig bidrag. Det kan også være aktuelt å stille krav til oljeselskapene om omsetning av biodrivstoff, sier Bjørnøy.

Avgiftsfritak
I Soria moria-erklæringen fremgår det at regjeringen skal arbeide for å redusere klimagassutslippene. Statens forurensningstilsyn (SFT) la tidligere i vår frem en rapport på dette området.

Et av forslagene fra SFT er en avgiftslette på bioetanol, og i revidert nasjonalbudsjett varslet regjeringen at det vil bli gitt fritak for CO2-avgiften for andel bioetanol som blandes med bensin med virkning fra 1. januar 2007.