Historisk arkiv

Forvaltningsplan for Norskehavet: Rapporter om miljø og næringsaktivitet ferdigstilt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Faggruppen for helhetlig forvaltningsplan for Norskehavet har utarbeidet faktarapporter som felles grunnlag for videre arbeid med forvaltningsplanen.

Faggruppen for helhetlig forvaltningsplan for Norskehavet har utarbeidet faktarapporter som felles grunnlag for videre arbeid med forvaltningsplanen. Rapportene dekker temaene miljø- og naturressursbeskrivelse, fiskeriaktivitet, petroleumsvirksomhet og skipstrafikk. En beskrivelse av samfunns- og næringsmessige forhold i tilliggende regioner er utarbeidet av et eksternt konsulentfirma.

Les rapportene

Neste trinn i faggruppens arbeid er nå sektorvise utredninger av konsekvenser for marint miljø og i forholdet til andre interesser. Helhetlig forvaltningsplan for Norskehavet skal legges fram i en stortingsmelding våren 2009.

Faggruppen består av representanter for Direktoratet for naturforvaltning, Havforskningsinstituttet, Oljedirektoratet, Fiskeridirektoratet, Kystdirektoratet, Statens Forurensningstilsyn, Sjøfartsdirektoratet, Petroleumstilsynet og Statens strålevern. Faggruppen ledes av Direktoratet for naturforvaltning.

Informasjon om faggruppens arbeid og publiserte rapporter (Direktoratet for naturforvaltning)