Historisk arkiv

Norske verneområder skal inn på europakartet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Norge er med i Bernkonvensjonen, og Direktoratet for naturforvaltning (DN) har som et ledd i dette utredet hvilke forpliktelse Norge har i forhold til det europeisk nettverk av verneområder som kalles Emerald Network. Utredningen presenterer hva en full implementering av forpliktelsene vil innebære og kommer med anbefalninger om hvordan vi bør følge opp.

Norge er med i Bernkonvensjonen, og Direktoratet for naturforvaltning (DN) har som et ledd i dette utredet hvilke forpliktelse Norge har i forhold til det europeisk nettverk av verneområder som kalles Emerald Network. Utredningen presenterer hva en full implementering av forpliktelsene vil innebære og kommer med anbefalninger om hvordan vi bør følge opp.

DN-utredningen konkluderer med at Norge har et ansvar for å bidra i nettverket med viktige områder for i alt 132 arter av dyr og planter og 45 ulike naturtyper. Noen av disse er unike i europeisk sammenheng. "Jeg ser det som svært viktig at norsk natur blir godt representert i det europeiske nettverket av verneområder. Det er derfor med glede jeg mottar DNs anbefalinger til norsk implementering av dette nettverket, og jeg vil nå vurdere disse anbefalingene nøye" sier Miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Les mer på nettsidene til Direktoratet for naturforvaltning

Les mer om Bern og andre konvensjoner for miljø og kultumiljø her på nettsidene til Nordisk råd (pdf - 2,5 Mb)