Historisk arkiv

Partnerskapskonferanse om kulturarv i Warsawa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

En partnerskapskonferanse for kulturarvsektoren arrangeres i Warszawa 16. februar. Målet er å stimulere til utvikling av samarbeidsprosjekter mellom norske og polske aktører med støtte fra EØS-midlene.

Wilanow Slott utenfor Warszawa
Wilanow Slott utenfor Warszawa

Seminaret arrangeres av Riksantikvaren, Norsk kulturråd og Statens senter for arkiv, bibliotek og museum (ABM-Utvikling) i samarbeid med Miljøverndepartementet, Kultur- og kirkedepartementet og Utenriksdepartementet.

Det polske kulturdepartementet er vertskap for seminaret, som finner sted på Wilanow Palace utenfor Warszawa. Wilanow har fått EØS-midler til rehabilitering og modernisering av palasset samt opprusting av parkområdet omkring.  

Seminaret åpnes av statssekretær Randi Øverland fra Kultur- og kirkedepartementet og hennes Polske kollega Tomasz Merty fra polsk kulturdepartement.

Nasjonal koordinerende myndighet for EØS-midlene i Polen, det polske kulturdepartementet og EØS-midlenes sekretariat i Brussel vil gi deltakerne informasjon om finansieringsordningene og muligheter for å utvikle samarbeidsprosjekter.

En stor andel av EØS-midlene går til kulturarvprosjekter. Dette er områder hvor Norge kan bidra med kompetanse. Representanter fra norske kulturarvinstitusjoner deltar fra norsk side på konferansen. Målet er å etablere bilaterale samarbeidsprosjekter innenfor kulturarvsektoren og styrke kontakten mellom Norge og Polen.