Historisk arkiv

Akerselva miljøpark – kåring av vinner i konkurranse om utforming av Nedre Foss bypark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Nedre Foss vil framstå som et viktig område i Akerselva miljøpark, sa statssekretær Heidi Sørensen under premieutdelingen i konkurransen om utforming av Nedre Foss bypark denne uken. Sørensen gratulerte Norconcult med vinnerforslaget, som skal legges til grunn i den videre planleggingen. Nedre Foss bypark vil bidra til å skape et sammenhengende grøntdrag fra Maridalsvannet til Vaterland.

Akerselva miljøpark er et samarbeid mellom staten ved Miljøverndepartementet og Oslo kommune om bevaring og utnytting av natur- og kulturhistoriske verdier i byen. Akerselva miljøpark er et svært viktig rekreasjonsområde som berører flere bydeler i Oslo.

Direktør i Friluftsetaten Kjetil Storaas Hansen og statssekretær Heidi Sørensen. Foto Miljøverndepartementet.
Direktør i Friluftsetaten Kjetil Storaas Hansen og statssekretær Heidi Sørensen. Foto Miljøverndepartementet.

Miljøverndepartementet har gitt 5,5 millioner kr til Oslo kommune for overtakelse av det regulerte friområdet på Nedre Foss. Miljøverndepartementet har også stilt til disposisjon 3,5 millioner kr til opparbeiding av området, herunder arbeidet med prosjekteringen og arkitektkonkurransen som Norconcult vant denne uken.

Oslo kommune ved Friluftsetaten, har som mål å gjøre om det tidligere industriområdet på Nedre Foss til en allsidig park som skal inngå som en sentral del av Akerselva miljøpark.

Norconsult AS vinner av landskapsarkitektkonkurransen om bypark for Nedre Foss. Foto Miljøverndepartementet.
Norconsult AS vinner av landskapsarkitektkonkurransen om bypark for Nedre Foss. Foto Miljøverndepartementet.

Les mer på Friluftetatens hjemmesider