Historisk arkiv

Naturarven som verdiskaper

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Norsk natur er i verdensklasse, sa statssekretær Heidi Sørensen under åpningen av ”Fjellkonferansen 2008” på Lillehammer. - Gjennom verdiskapningsprogrammet for naturarven vil vi øke verdien av våre verneområder og andre naturområder med spesielle kvaliteter.

- Dette skal bl.a. gjøres gjennom tilrettelegging og informasjon om verneverdiene, slik at folk kan oppleve områdene, sa Sørensen.  Det skal også satses på skjøtsel og tiltak for å ta vare på naturkvaliteter.

Statssekretær Heidi Sørensen, landbruks-og matminister Lars Peder Brekk og kommunal-og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa. Foto: Miljøverndepartementet.
Statssekretær Heidi Sørensen, landbruks-og matminister Lars Peder Brekk og kommunal-og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa. Foto: Miljøverndepartementet.

Verdiskapningsprogrammet er et program fra Miljøverndepartementet i samarbeid med Kommunal- og regionaldepartementet og skal vare til  2013. Programmet får 10 millioner kroner i 2009.

I tillegg har Miljøverndepartementet utpekt fem Nasjonalparklandsbyer som nå får 1. 275 mill i støtte fra Innovasjon Norge og MD til et prosjekt for å klargjøre hvordan stedenes naturlige kontakt og beliggenhet til nasjonalparker kan utnyttes i reiselivssammenheng.
 
”Fjellkonferansen 2008” arrangeres i samarbeid med Fjellregionsamarbeidet og Kommunal- og regionaldepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Miljøverndepartementet.

Les Heidi Sørensens tale