Historisk arkiv

Økt støtte til Mareanos kartlegging av havbunnen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Mareano vil gi oss helt nødvendig kunnskap for en miljøvennlig forvaltning av havområdene i framtida, sa statssekretær Heidi Sørensen på en konferanse om Mareano i Oslo 21. oktober.

Statssekretær Heidi Sørensen ved konferansen om Mareano. Foto: MD.- Mareano vil gi oss helt nødvendig kunnskap for en miljøvennlig forvaltning av havområdene i framtida, sa statssekretær Heidi Sørensen på en konferanse om Mareano i Oslo 21. oktober.  - For kunnskapsnasjonen Norge er det helt nødvendig å kartlegge den naturrikdommen som fins på havbunnen, sa Sørensen. Hun viste til at regjeringen i neste års budsjett foreslår en økning til forskningsprogrammet Mareano, slik at det til sammen får 51,5 millioner kroner.

Mareano er en tverrfaglig satsing for å kartlegge havbunnens fysiske, kjemiske og biologiske miljø langs norskekysten. Mareano skal blant annet bidra til å styrke kunnskapsgrunnlaget for forvaltningsplanene for havområdene. En rekke institusjoner deltar i Mareano, bl.a. Havforskningsinstituttet, Statens kartverk sjø, Norges geologiske undersøkelser, Direktoratet for naturforvaltning, Statens Forurensingstilsyn, Fiskeridirektoratet og Oljedirektoratet. Målet er at alle Norges havområder skal kartlegges på sikt.

Statssekretær Heidi Sørensen ved konferansen om Mareano. Foto: MD.

Mer om Heidi Sørensens tale